april 04, 2024
Arbetsliv

Invigning av Vård- och omsorgscollege

Idag fick jag äran att vara med och inviga Vård- och omsorgscollege, som flyttat till nya lokaler på Campus Konradsberg. Colleget är resultatet av ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting, men även Röda Korset medverkar i satsningen.

Här utbildas elever som vill jobba med något av det viktigaste som finns: vård och omsorg. Utbildningarna är högskoleförberedande och yrkesnära, och för den som vill utvecklas ytterligare finns dessutom olika specialistinriktningar.

Anna Starbrink invigningstalar.
Jag invigningstalar.

I mitt anförande talade jag bland annat om de goda möjligheter som finns på arbetsmarknaden, när man gått klart sin utbildning. Inom landstinget finns ett stort behov av undersköterskor i framtiden, och vi hoppas såklart att många av de duktiga eleverna på Vård- och omsorgscollege ska välja att jobba hos oss i framtiden!

Lotta Edholm klipper bandet.
Lotta Edholm (FP), skolborgarråd i Stockholms stad, klipper bandet.

Britta Wikman, Anna Starbrink, Lotta Edholm

Efter invigningen var det trevligt mingel med cider och snittar. Landstinget var på plats med en monter och berättade hur det är att jobba inom vården. Mest intressant var kanske möjligheten att sommarjobba hos oss. I år har vi utökat antalet sommarjobb – det finns faktiskt 1 000 jobb att söka. Mer information finns på facebook.com/sommarjobbsll.

Cecilia Lundberg
Här berättar Cecilia Lundberg från landstinget om vilka sommarjobb som finns.

Läs även Lotta Edholms blogg.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823