juli 07, 2024
Blandat Stockholms läns landsting

Järnlady, sjukhusmat och kultur i vården

Det blir en omväxlande vecka. Just nu försöker jag få lite ordning och reda i kalendern när det gäller möten. Man kan välja att antingen sitta och vänta på att kalendern fylls av sig sig själv – för det gör den. Eller så kan man – som jag gör nu – ta makten över sin egen tid och planera så man får den struktur man behöver och kan prioritera det som är viktigt. Och inte minst få ihop en rimlig balans mellan jobb och familj.

Maryl Streep som Järladyn. Ikväll är det premiär.Mina dagar ser väldigt olika ut. Så från att planera möten för att utveckla hälso- och sjukvården, läsa handlingar inför morgondagens möte med produktionsutskottet och en trevlig lunch med min kompis Ann-Katrin som är lika engagerad som jag i politiken ska jag strax hasta vidare för ett pass på gymet innan kvällens trevligheter börjar. Det blir galapremiär på Järnladyn. Ska bli riktigt intressant att se hur filmen speglar en av 1900-talets stora politiker. Jag gillar inte hennes politiska profil, men oj vilken häftig kvinna och ledare. Järnlady! Dessutom med bästa Meryl Streep i huvudrollen, en av mina absoluta favoritfilmstjärnor.

Imorgon blir det Produktionsutskott där sjukhusmat står på dagordningen, lektion i engelska (jomenvisst man måste ju utveckla sig själv också) och ett symposium på KI om klinisk forskning och utveckling i framtidens vårdlandskap.

Jag på kontoret, ibland måste man sitta still på sin stol och planera.
Här sitter jag och planerar.

På onsdag är det Landstingsrådsberedning och ett möte om kultur i vården inför en kommande aktivitet. Så rullar veckan på… Det är som sagt omväxlande och det är en av de saker jag gillar allra mest med mitt uppdrag.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821