april 04, 2024

Igår kom det oväntade beskedet att Nyamko Sabuni lämnar uppdraget som partiledare. Det var överraskande, men samtidigt var det uppenbart ett beslut som hon själv fattat utifrån den tuffa situation hon och partiet är i och med omsorg om Liberalerna.

Det är självklart inte enkelt att byta ledare såhär nära inpå valet, men nu blir det ändå så. Med Johan Pehrson får Liberalerna en trygg, påläst, rolig och slagkraftig partiledare som är strålande i debatter och lyssnande och klokt resonerande i sitt ledarskap.

Nu samlas vi i Liberalerna till en av de viktigaste valkampanjerna i partiets historia. Vi ska säkra vår plats i riksdagen och ett starkt liberalt inflytande i Sverige. Jag kandiderar till riksdagen där jag vill verka för att utveckla sjukvården och öka tryggheten för äldre. Jag vill också arbeta för frihet och öppenhet i vårt land på olika sätt.

Liberalerna behövas riksdagen. I över 100 år har partiet drivit igenom avgörande reformer för friheten, välståndet och välfärden i vårt land. Allt från demokratin med rösträtten gör drygt 100 år sedan, till ekonomiska reformer, föräldraförsäkring, EU-medlemskapet, fokus på kunskapsskola, handikappreformen, fri radio, husläkare och mycket, mycket annat. Ändå ligger de största uppgifterna framför oss. Människors frihet måste försvaras, det är uppenbart just nu i krigets skugga. Liberalerna har många viktiga uppgifter i riksdagen den kommande mandatperioden, bland annat ska vi genomföra:

🕊 NATO-medlemsskap för att säkra friheten och verka för freden i vårt land.

👩‍🦽Återupprättandet av LSS, för att människor med funktionsnedsättning ska få forma sina liv självständigt.

👩🏻‍⚕️Fast, namngiven läkare på vårdcentralen, satsningar på medicinsk forskning, digitalisering och personalen i vården.

📺 En frihetlig kulturpolitik med ett starkt Public service, värnandet av konstens frihet, och för bildning och bibliotek.

👵🏻 Säkrandet av äldres rättigheter att slippa nya besöksförbud och ålderism. Och för möjligheten till trygg vård.

🧒🏻 Fånga upp unga personer som är på väg att halka in i kriminalitet och att med kraft ta kampen mot gängkriminaliteten. En politik för både förebyggande insatser, straff för brottslingar och stöd till brottsoffer.

👩‍🏫 Stärka skolan med fokus på kunskap, bildning och lärarnas villkor. Skolan är vägen till frihet, egenmakt och hälsa.

🌍 Internationell solidaritet, med bistånd för demokrati och human flyktingpolitik med värnandet om asylrätten.

🙋🏽‍♂️Modern integrationspolitik för språk, jobb och självständighet.

Detta är några av de frågor jag tycker är viktiga i höstens val, och mina skäl att vara en del av Liberalerna. Med Johan Pehrson som partiledare kommer det att bli en intensiv, värderingsgrundad och rolig valrörelse.

Du är välkommen att vara med! Swisha 50 kr till 123 148 12 41 redan idag. Uppge ditt personnummer och e-postadress. Välkommen!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823