september 09, 2023
Västan
Kollektivtrafik

Kampanj för skärgårdstrafiken i Vaxholm

Folkpartiet värnar om sjötrafiken i skärgården. Även i framtiden måste boende, näringsidkare och besökare ha ett bra trafikutbud för att skärgårdslivet ska fungera. Det var budskapet när Folkpartiet i går kampanjade i Vaxholm.

Vi åkte dit med det klassiska fartyget Storskär, byggt 1908, och möttes upp på bryggan av folkpartivänner från Vaxholm. Tillsammans delade vi ut flygblad där vi berättade om Folkpartiets krav i den pågående upphandlingen av sjötrafiken. Responsen var god, det märks att många är oroliga för att det ska bli försämringar. Från Folkpartiets sida anser vi bland annat att följande krav måste tillgodoses:

  • Skärgårdstrafiken i mellersta skärgården ska bibehållas i minst nuvarande omfattning.
  • Det får inte bli ett privat monopol på skärgårdstrafiken. Små rederier måste kunna lägga anbud eller vara underentrepenörer.
  • Ångbåtarna ska fortsätta gå i reguljär trafik – inte vända i Vaxholm och ligga stilla timtals vid Strömkajen.

I filmklippet nedan berättar min landstingsrådskollega Birgitta Rydberg mer om Folkpartiets skärgårdskampanj. Du kan också hitta mer information på vår hemsida, www.folkpartiet.se/sll.

Efter ett par soliga och trevliga kampanjtimmar i Vaxholm återvände vi till Strömkajen i Stockholm. På vägen mötte vi Västan, också ett av de historiska fartyg som Waxholmsbolaget äger. Västan (som du ser på bilden här ovan) är byggd år 1900 och genomgick nyligen en omfattande renovering – något som Folkpartiet varit pådrivande för. Det är trevligt att hon nu åter är i trafik, och jag hoppas förstås att Västan ska vara till nytta och nöje för stockholmare och turister i många år framöver!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823