maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Kampanjdag i Brooklyn

 

New York är inte viktig i valkampanjen. Men New York är viktig för valets utgång. Så beskriver chefen för det lokala kampanjkontoret i Brooklyn läget. För New Yorks del anses valet avgjort för länge sedan. Hillarys ledning är stor. Men de många demokratiska väljarna här är viktiga för att Hillary Clinton ska bli vald. De bidrar på flera sätt som volontärer. Bland annat ringer de väljare i olika stater där utgången är osäker. Idag fick även jag och Birgitta kliva in som volontärer för att ringa väljare i Ohio.

Hela tiden strömmar aktivisterna in i kampanjlokalen för att anmäla sig som volontärer. Någon kom för att de ville knacka på dörrar i Philadelphia dit en bussresa planeras för att övertyga fler att rösta på Hillary. Andra slår sig ner vid en telefon och en dator och börja ringa till väljare i Ohio. De har kartlagt väljarna väl och på ett sätt som inte är möjligt i Sverige. Alla som registerat sig för att rösta finns tillgängliga för kampanjen. Man vet vad de heter, var de bor, vilket telefonnummer de ha. Som stöd för telefonsamtalen finns en enkle mall att följa och ett digitalt formulär att fylla i. Efter att ha sett och hört hur andra för väljarsamtalen slår jag ett nummer från datorskärmen och väntar på svar. Jag får ringa några nummer innan jag äntligen får tala med min första väljare, en man som för länge sedan bestämt sig för att han vill göra Clinton till president.

De lägger mycket kraft i Clinton-kampanjen på att ringa väljare och försöka förmå så många som möjligt att verkligen gå till vallokalen och rösta. Som volontär känner man sig välkommen och uppskattad. Vissa lägger mycket tid på sitt partiarbete, andra bidrar med några timmar. Sammantaget når de en stor mängd väljare med budskapet och att det är viktigt att gå och rösta.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821