april 04, 2024
Sjukvård & hälsa

Karolinska sjukhuset – i Solna och Huddinge

SVT:s ABC rapporterar om oro för Huddinge sjukhus framtid. Idag kan vi dock lugna de som befarat att Huddinge skulle dräneras på viktig verksamhet. Huddinge sjukhus är naturligtvis en mycket viktig del av sjukvårdsstrukturen i länet och den avancerade verksamhet som finns där behövs också i framtiden.

Såväl Nya Karolinska som Karolinska i Huddinge kommer gemensamt att vara vårt viktiga akademiska sjukhus i Stockholmsregionen. I dagens debattartikel skriver vi från Alliansen:

Karolinska universitetssjukhuset.

Vi kommer även i framtiden att ha ett universitetssjukhus med lokaler i både Solna och Huddinge. Nya Karolinska i Solna kommer att bedriva främst högspecialiserad sjukvård, men även bassjukvård med en dygnet-runt-öppen akutmottagning. Vi bygger endast enkelrum i Nya Karolinska i Solna för att undvika vårdrelaterade infektioner som annars, tyvärr allt för ofta, skapar både lidande och onödiga kostnader. Sjukhuset kommer även att ha en förlossningsavdelning som ska avlasta det tryck som finns på förlossningsvården i Stockholm. Sjukhuset kommer även att bedriva ett ledande miljöarbete.

Karolinska i Huddinge kommer att byggas ut och utveckla sitt kvalificerade uppdrag. Den världsledande forskning som bedrivs i anslutning till sjukhuset kommer att utvecklas. Våra satsningar leder både till bättre vård för oss alla, samtidigt som det ger fler arbetstillfällen på Södertörn.

PS. Jag besökte Karolinska i Huddinge i fredags.

Uppdatering:  Mer om dagens stora vårdnyhet: Läkartidningen,

Birgitta Rydberg , FP i Nacka, och Hans Åberg bloggar.

Se kvällens inlsag i ABC och TV4 samt Sr P4.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823