april 04, 2024
Arbetsliv Jämställdhet Sjukvård & hälsa

Karriärtjänster för sjuksköterskor

Idag presenterade Jan Björklund, tillsammans med jämställdhetsminister Maria Arnholm, sitt nya initiativ för jämställdheten och utvecklingen av sjukvården. De vill inrätta karriärtjänster för sjuksköterskor, inspirerade av den tidigare reform med förstelärare i skolan. 5.000 kronor mer i månaden till de som väljs ut. Kompetens, utveckling och duglighet i arbete ska belönas.

Jag är mycket glad över initiativet. Det förstärker mitt arbete i Stockholm för att skapa en bättre löneutveckling för sjuksköterskor med specialistkompetens. Den enskilda medarbetaren i vården måste kunna påverka sin egen löneutveckling. Feminism utan socialism, är precis vad det handlar om.

Jag har tidigare skrivit om mitt och Folkpartiets arbete för höjda löner i Stockholm. Vi fick med oss övriga Alliansen på ett första steg i ett ordentligt lönelyft för sjuksköterskor där fokus är på löneutveckling och individuell lönesättning. Från Folkpartiets sida vill vi fortsätta att bygga ut satsningen. Dagens förslag ger oss än mer kraft i det lokala arbetet.

Läs mer om FP-förslaget om en ny jämställdhetsmiljard.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821