oktober 10, 2021
Kultur

Klart med storsatsning på Konserthuset

Idag beslutade Landstingsstyrelsen om två viktiga ärenden som båda innebär satsningar på Konserthuset.

Dels godkändes avtalet mellan landstinget och Stockholms konserthus vilket innebär att landstinget fortsätter vara huvudfinansiär för verksamheten och dessutom ökar på anslaget kraftigt under en fyraårsperiod. Jag har tidigare skrivit om detta bland annat här .

Det andra ärendet handlade om att landstinget ger Konserthuset 13 miljoner kronor som ska användas till att förbättra akustik och ljus i konserthuset, samt att de ska återkomma med konkreta förslag till hur tillgängligheten kan förbättras, inte minst när det gäller hissar och dörröppnare. Det blir en nog så klurig fråga att lösa i denna kulturhistoriskt intressanta och vackra byggnad. Till våren får vi återkomma med hur vi kan ta oss an tillgänglighetsfrågorna. Jag har skrivit om detta tidigare här.

Det känns riktigt bra att jag under mitt första år som kulturlandstingsråd kunnat genomdriva viktiga satsningar på en av länets främsta kulturinstitutioner. Jag hoppas alla stockholmare kan känna stolthet över att vi har detta fantastiska konserthus som kan erbjuda oss alla ett intressant musikutbud av såväl svenska som internationella stärnor.

Konserthuset, strax innan förra veckans julkonsert startade. Snart blir det ännu bättre akustik och ljus här.
Vi i Vasastan skriver på nätet om satsningen.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1736