maj 05, 2024
Höjda sjuksköterskelöner. bättre sjukhusmat. Bättre bemötande och ständigt kvalitetsarbete. Det är några av valets viktigaste frågor.  Kärleken, döden och livet är andra ämnen som avhandlats i raskt tempo. Dagens Nyheter intervjuar en makthavare från vare parti i landstinget. I dag är det min tur.

Det är självklart så att inte allt man önskar får plats i en intervju, men jag tycker att det blev ett samtal om viktiga frågor. Kompetensförsörjningen och mitt krav på höjda löner med fokus på bra löneutveckling för både vårdens och jämställdhetens skull, kändes bra att få lyfta fram. Och mitt engagemang för bra mat och trivsamma måltider i vården blev tydligt, tycker jag. Jag fick också tillfälle att säga något om vikten av ett fungerande kvalitetsarbete. Psykiatrins utveckling, där jag bland annat vill se fler psykologer på vårdcentralerna hann vi bara snudda vid. Och behovet av ett strategiskt arbete för fler innovation som kan komma patienterna till del, hann vi inte ens prata om.

Detta är några centrala frågor för mig. Men självklart finns det många fler. Vilka tycker du är valets viktigaste frågor?

Jag åt sjukhusmat på Södersjukhuset. De har ordnat en fin miljö och ett trevligt, omtänksamt bemötande. Men maten måste bli bättre. Det är också sjukhuset ambition.
Jag åt sjukhusmat på Södersjukhuset. De har ordnat en fin miljö och ett trevligt, omtänksamt bemötande. Men maten måste bli bättre. Det är också sjukhuset ambition.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821