juli 07, 2024
Konst behövs i vården för att bidra till den läkande vårdmiljön. Nya Karolinska sjukhuset är inte bara en epokgörande satsning på framtidens högspecialiserade sjukvård och för medicinsk utveckling i framkant. Det är också en stor satsning på konst i vårdmiljöer. Strax före jul presenterades några av de stora konstprojekt som nu ska förverkligas i det nya sjukhuset.

Jag har flera gånger skrivit här på bloggen hur betydelsen av konst och kultur för oss alla och att det inte är ett behov som försvinner för att vi blir sjuka. Tvärt om. Konsten kan i bästa fall bidra till värdiga och läkande vårdmiljöer som bidrar till välbefinnande även för den som är sjuk. Till vänster hittar du länkar till några av mina tidigare inlägg i ämnet. Och om du vill läsa mer om konsten på det nya sjukhuset så kan du titta här.

Här ser ni mig med konstnären Astrid Krogh vid en modell som visar hennes verk Skylight. Till höger om henne står Martin West som arbetar som projketledare på landstingets kulturförvaltning och är en av nyckelpersonerna i vårt arbete med konsten på det nya sjukhuset.
IMG_4309

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821