juli 07, 2024

Tidigen går fort och jag har slarvat med bloggen. Nu så här några dagar senare än tänkt vill jag berätta att jag i onsdags passade på att besöka tre olika utställningar. Först Fotografiska där jag tittade på Helena Blomqvists fina och lite drömlika bilder  Stories from another world, som vid första anblicken är sockersöta men om man tittar en stund är det snarare undergången man anar. Jag tittade också på Steve Schapiros fantastiska Gudfadern-bilder.

Sem drog jag vidare till Östermalm och Galleri Aghard &  visar Anna-Karin Brus kollage/måleri och fotografi. Anna-Karin Brus är en av de Uppsalakonstnärer som jag bekantade mig med under mina år som kulturdirektör i stan. Ett kärt minne från den tiden är mitt alldeles egen Anna-Karin Brus verk som hänger hemma i vardagsrummet.

Sluligen hann jag också med ett besök på Galleri Kontrast. Det var det mest överraskande utställningen Bildens röst. Tre tonåringar, en asylsökande och en hemlös person försågs för en tid sedan med varsin kamera och uppdraget att dokumentera sin vardag. Resultatet blev mycket starkt. Särskilt intressant är bilderna som John Arthur Ekebert tagit från sin vardag som hemlös. Fotografen själv fanns på plats på galleriet och kunde berätta om fotoprojektet och hur han arbetat. Landstingets kulturnämnd har gett bidrag till projektet.

"Hemlöshetsfotografen", som han kallar sig, xx

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821