juni 06, 2024

Igår besutade landstingsfullmäktige att utse Jens Spendrup till ordförande i Konserthusstiftelsens styrelsen. Därmed kan styrelsen påbörja sitt viktiga arbete att utveckla det redan så framgångsrika Konserthuset ytterligare. Det blir ett viktigt uppdrag för styrelsen att säkerställa Konserthusets publika och konstnärliga framgångar. Jag är väldigt stolt över att Stockholm har en sådan fin verksamhet med internationellt renommé.

Jag räds inte nya utmaningar, jag älskar musik och kvalitet är min passion, säger Jens Spendrup i en kommentar.

Landstinget är huvudfinansiär för Konserthuset. I stadgarna slås fast att Stockholms konserthusstiftelse är ”tillkommen för att förverkliga konstnärliga och kulturella syften.” Det menar jag att man gör alldeles utmärkt.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821