juli 07, 2024
Pierrot på Operan
Det är redan fredag. Och jag har inte berättat vad jag gjorde i måndags. Så här var det. Framåt eftermiddagen begav jag mig till Operan där ett intressant seminarium om Kulturens betydelse för hälsan. Det var riksdagens Kultur och hälsa-förening som arrangerad i samarbete med Operan.

Det blev en högintressant eftermiddag som inleddes av operachefen Birgitta Svendén som talade om just kulturens betydelse för vårt välbefinnande. Därefter fick vi ett smakprov på Unga på Operans föreställaning Pierrot på Operan – en väderbalett. Väldigt fint. (dessutom roligt att en arbetskamrat i landstinget, Torun Boucher som arbetar för Västerparitet, skrivit librettot.)

Musikaliskt samtal
Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth talade om ämnet kultur och hälsa och det är bra att frågan drivs även på regeringsnivå. Så fortsatta eftermiddagen med många fina inslag – till exempel ett musikaliskt samtal mellan Gunilla von Bahr och Sareida Hildebrand, och vackra cellotoner från Lilla Akademin. Nu har jag varit på ett antal seminarier och även själv medverkat flera gången. Uppenbarligen finns en hel del intressanta exempel som vi kan lära av. Men det känns som det är dags att ta nya steg framåt. Jag kommer under hösten att fundera på hur vi kan utveckla kultur i vården här i Stockholms län.

 

Lilla Akademin bjuder på sköna cellotoner
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821