april 04, 2024

Med anledning av kulturnämndens nya budget i landstinget skrev Svenska Dagbladet några rader om mig, min roll och landstingets kulturpolitik. Se här. De skriver bland annat om konserthuset, som landstinget är huvudfinansiär för. Jag tycker det är viktigt att konserthuset får ett långsiktigt avtal med landstinget. Det är av länets mest framstående kulturverksamheter som betyder mycket för vår region ur en rad aspekter. Inte minst bidrar konserthuset till ett blomstrande musikliv i Stockholmstrakten.

Själv går jag gärna till Konserthuset, även om det inte blir så ofta som jag skulle önska. I lördags var jag i alla fall där och njöt av Renée Fleming. Vilken fantastisk artist! Det musikaliska var självklart på topp men lika härlig är hennes utstrålning och charm.

Sedan barnen kom har kulturkonsumtionen för min egen del försjutits en del mot barnkultur (för att inte tala om filmtittandet hemma i tv-soffan som ökat markant…). Kultur för barn och unga är sedan länge en tydligt prioritering i landstingets kulturbudget. Så ska det fortsätta vara.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821