juni 06, 2024
Kultur

Kulturstöd, Doris – mitt i planeten och rekordmycket konst

Idag är jag på mitt kontor, just här i en väldigt grön fåtölj.Det blir – som vanligt – en omväxlande vecka. Idag sitter jag på kontoret och planerar för allt som ligger framför mig. Ikväll blir det besök på Circonova som har premiär på sin nya barnteaterföreställning Doris – mitt i planeten. Jag tar förstås med mig ett premiärlejon: sonen – han tillhör målgruppen som är 6-9 år.

I morgon är det landstingsfullmäktige och jag ska delta i inte mindre än tre interpellationsdebatter om allt från personalsituationen på ett sjukhus, till regional kultursamverkan och hur vi kan vässa ägarstyrningen i landstinget. Jag trivs bra i talarstolen, så det blir nog en bra dag.

Onsdag är det både idéutveckling och kulturutveckling på schemat. Först träffas den FP-grupp som ska knåda fram ett nytt partiprogram. Senare på dagen är det kulturnämnd, men en ganska lång dagordning. Ett viktigt beslut som vi ska fatta handlar om att fördela nära 5 miljoner kronor i kulturstöd till kontinuerlig eller tillfällig verksamhet. Det är 38 olika organisationer som nu får del av kulturstödet. De största stöden går till Filmregion Stockholm-Mälardalen och Almgrens sidenväveri som beviljas 500.000 respektive 550.000 kronor. Den största ökningen får Marabouparken, med en fördubbling från 100.000 till 200.000 kronor. Läs hela ärendet här.

Torsdag blir det diverse möten här i Landstingshuset och på kvällen besöker jag SLIF – Stockholms landstingets idrottsförening som har en inspirerande kväll. Hoppas jag kan bidra till inspirationen…

Fredag rundar vi av arbetsveckan med att bland annat presentera konstprogrammet för Nya Karolinska sjukhuset i Solna. Vi står inför den största konstinvestering som någonsin gjorts i vårt land. Jag har skrivit om detta tidigare här.

 
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821