juli 07, 2024
Sjukvård & hälsa

Kunskap prisas – gyllene äpplet

Varje år delas kunskapspriset Gyllene äpplet ut i Stockholms läns landsting. I år var det två välförtjänta pristagare som fick komma till Landstingssalen och ta emot sitt äpple, men också pengar att använda till fortsatt kunskapsutveckling.

Första pris gick i år till Barnonkologen Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinsks universitetssjukhuset och deras arbete ”från pärm till app” som handlar om att ge samlad och relevant information digitalt till familjer där barn drabbas av cancer. Ett innovativt arbete som förtjänar att belönas. 

Juryns motivering:

”Från pärm till app. En dynamisk informationskälla för korrekt, aktuell och förebyggande information till barn som vårdas för cancer och deras familjer. I en tid med stora förändringar har ett bra ledarskap möjliggjort ett viktigt utvecklingsarbete för patienter och vårdpersonal.”

 

Andra priset gick i år till avdelning 65 Kirurg- och urologkliniken Danderyds sjukhus för en lyckad satsning på klinisk farmaceut i vårdteamet. De sätter fokus på rätt läkemedelshantering genom att gå igenom och uppdatera patientens läkemedelslista och att upptäcka och rapportera läkemedelsrelaterade problem.

Juryns motivering:

”Med nya arbetssätt där farmaceuter ingår i vårdteamet har den samlade kompetensen ökat som i sin tur leder till förbättrad kvalitet och patientsäkerhet.”

Hjärtliga gratulationer till pristagarna! Läs mer om priset och pristagarna här. 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821