maj 05, 2024
Liberalerna

L i Hedemora står upp mot våld och förtryck

En ung kvinna i Hedemora har misshandlats och trakasserats för att hon inte lever eller klär sig traditionellt. Jag känner henne inte personligen, men vi är medlemmar i samma parti. Sådan lycka att hennes lokala partivänner reagerar med kraft och arrangerar en manifestation mot våld och förtryck i nästa vecka.

L i Hedemora är ett litet men modig partigrupp. Jag är stolt över att vara med i samma parti.

Jag följer politiken i Hedemora på distans med visst intresse, eftersom jag ofta är i Hedemora på lediga helger och sommarveckor. Vi har vårt fritidshus där och njuter av den vackra naturen, stillheten och kulturutbudet som finns i omgivningarna. Jag har noterat att det inte bara är en idyllisk plats med spännande i historia i södra Dalarna. Det finns mörkare sidor också. Sverigedemokraterna är relativt starka här och i min brevlåda hittar jag ibland förfärliga informationsblad från högerextremister. Nu har vi fått se en annan mörk sida där extremister kräver att en kvinna ska inrätta sig i en traditionell livsstil. Hedersförtryck ska vi aldrig acceptera. Tack Liberalerna i Hedemora för att ni säger ifrån. Ni förtjänar allas respekt!

Läs mer här: DT

Bilden är från en av alla vackra sommarkvällar jag upplevt i Hedemora.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821