juli 07, 2024
Arbetsliv

Landstinget erbjuder sommarjobb åt 1 000 ungdomar

Även i år erbjuder landstinget sommarjobb för ungdomar mellan 16 och 18 år. Jobben finns både på sjukhusen, i vårdcentraler, hos privata vårdgivare och i kollektivtrafiken.

Sedan Alliansen tog över ansvaret för landstinget har vi successivt utökat antalet sommarjobb. I år erbjuder vi upp till 1 000 ungdomar att arbeta i vår organisation och att bekanta sig med de spännande och intressanta yrken som finns.

Vården är verkligen framtidens arbetsplats, här finns meningsfulla arbetsuppgifter och yrken som kräver hög kompetens och stort engagemang. Med våra sommarjobb vill vi både hjälpa ungdomar i Stockholms län att få en tidig kontakt med arbetslivet, och öka intresset för vården som arbetsplats och landstinget som framtida arbetsgivare. Landstinget är en arbetsgivare som vill ta vara på alla människors kompetens, och därför är ungdomar med funktionsnedsättning en prioriterad grupp när vi rekryterar sommarjobbare.

Mer fakta om sommarjobb för unga finns på Stockholmsbloggen.se.

Du som är intresserad av att söka ett sommarjobb i landstinget kan göra det på landstingets hemsida: www.sll.se/sommarjobb. Senaste ansökningsdag är söndag 16 mars.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821