juli 07, 2024

Dagens landstingsfullmäktige inleddes på ett lite högtidligt sätt genom om min landstingsrådskollega Stig Nyman (KD) delade ut bemötandepriset.

Priset är till för att uppmuntra och belöna initiativ som förbättrar bemötandet av människor med funktionsnedsättning och ökar den fysiska och kommunikativa tillgängligheten till landstingets olika verksamheter.

Representanter för Diabetscentum SÖS tar emot bemötandepriset
Priset består av ett diplom, en vacker skulptur i miniatyr av Carl Milles samt en prissumma om 100.000 kronor. Dessutom får vinnaren arrangera ett seminarium för att närmare presentera sin verksamhet.

I år gick priset till Diabetscentrum Södersjukhuset. De har cirka 2.000 patienter per år  på sin mottagning och sin dagvård.

Juryns motivering lyder:

Diabetscentrum tilldelas Bemötandepriset för sitt framgångsrika arbete med patientmedverkan. Genom att utforma ettkonskapsspel ger Diabetescentrum patienterna redskap för framtiden och skapar ökad förståelse och delaktighet i vården. Detta har ett stort värde för människors förmåga att klara av att leva med sin sjukdom. Diabetscentrum arbetssätt innebär att b emötande och tillgängligheten till vården förbättras.”

Kris- och samtalsmottaningen för anhöriga, Habilitering & Handikapp, Stockholms läns sjukvårdsområde fick ett hedersomnämnade för sitt fina arbete. Även SL uppmäksammandes genom ”Årets uppmuntran” för sitt sätt att utveckala tillgänglighet och information.

Det känns fint att landstingsfullmäktige på detta sätt kan uppmärksamma viktiga insatser för att utveckla arbetet med bemötandefrågan.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821