oktober 10, 2021
Sjukvård & hälsa

Lära av de bästa för bättre måltider

Idag skriver jag på DN Stockholmsdebatt om hur jag vill utveckla sjukhusmaten i Stockholm.

Jag har fått mycket inspiration från besöken på danska och skånska sjukhus som jag skriver om här, här och här. Jag är övertygad om att perspektivet på sjukhusmaten måste breddas från näring och livsmedelssäkerhet till hela måltidsupplevelsen och människors vilja att själva bestämma vad och när de ska äta. Framförallt måste maten betraktas som en del av vården. Behoven ser förstsås väldigt olika ut. En del patienter ligger inne en dag eller två och mår i huvudsak bra. Andra har långa vårdtider framför sig. Några lider av undernäring. Dessa olika förutsättningar gör att man behöver se på måltiderna på olika sätt utifrån patienternas förutsättningar.

Uppdatering: läs även här.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1735