maj 05, 2024

Just nu är liberala sjukvårdspolitiker från hela landet samlade på Lidingö för 24 timmars konferens om aktulla politiska frågor. Vi inledde igår med en ordentlig genomgång om möjligheter och nuläge med e-hälsa.

Såhär kan det ju kännas ibland. Viktigt då att vården är tillgänglig att du får välja själv var du söker vård.

Valfrihet för patienterna har länge varit en viktigt fråga för oss liberaler och självklart fick den fråga också stort utrymme på konferensen. Det är inspirerande att lyssna till kollegor från Skåne och Hallande som kan berätta om sina erfarenheter.

Barbro Westerholm som är riksdagsledamot berättade om vilka vårdpolitiska frågor som är aktuella i rikspolitiken just nu. Hon är verkligen en seniorpolitiker med stor erfarenhet och samtidigt är hon en av de mest nytänkande och politiskt pigga politiker som finns i riksdagen.Idag har jag lyssnat på Göran Hellers, läkare med världen som arbetsfält där han bygger upp sjukvård i olika former på många olika håll. Han utmanade oss med inspiration från andra länder och pekade på brister att hugga tag i här hemma. Mest av allt fastnade hans ord om att vården idag blivit alltför opersonlig. Patienterna vet inte vilken läkare som opererat dem. Så vill jag inte ha det.

Mats Hassselgren vet hur man vinner val.

Mats Hasselgren är Folkpartiets framgångsrika ledare i Täby kommun och han delade med sig av sina tankar kring hur man når valframgång och personvalskampanjer. Han vet verkligen vad han talar om!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821