juli 07, 2024
Liberalerna

Liberala sjukvårdspolitiker

Regnet forsnar ner från himlen. Men vad gör det. Idag har liberala sjukvårdspolitiker från hela landet samlats på Lidingö. Vi har 24 timmar på oss att lära mer och diksutera värderingar och politiska utmaningar. Vi har bjudit in flera inspirerande externa talare. Dessutom kommer vår partiledare Jan Björklund hit.  Själv ska jag imorgon presentera vårt nya liberala sjukvårdsprogram.

Första talare var Svetlana Lagercrantz, som är läkare och forskare vid Radiumhemmet och Karolinska institutet. Hon berättade om sitt arbete med cancer och genetik. Personer med många cancerfall i familjen och framförallt där cancer har utbrutit i unga år kan ha en genetisk risk att själv utveckla cancer. Hon berätta om hur man idag arbetar för att hjälpa dessa patienter och vad som ligger framför oss. Det är uppenbart mycket som ännu är okänt för oss så forskare har mycket arbete framför sig.

Just nu presenterar Fredrik Lennartsson den myndighet han är chef för – Myndigheten för Vårdanalys. Det finns verkligen ett stort behov att analyser vården på olika sätt och därigenom underlag för beslut om förändringar.

20120831-151205.jpg

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821