oktober 10, 2023
Liberalernas logotyp
Just nu sitter jag på tåget hem från Linköping och årets Liberala riksmöte. Liberaler från hela landet samlades under helgen för att diskutera ideologi och politik, inspireras och festa tillsammans.

Störst medial uppmärksamhet fick förstås partiets logga. Vi var många som inte bara såg ett mjukt men ändå kraftfullt L som i Liberalerna. Loggan väckte andra associationer. Det erotiskt laddade glädjefnatt som utbröt i sociala medier präglade även vårt möte. Så många vitsar vi drog och så mycket glädje som spred. Snart nog har vi fnissat färdigt och då har vi kvar en jättefin logga som känns modern och lite lekfull men också tydlig. Få har missat vår nya logga och det kan vi tacka helgens viral av det mer virila slaget.

Men det var förstås politiken som stod i centrum denna helg. Jan Björklund höll ett starkt tal som inleddes med ett kraftfullt avståndstagande från hedersförtryck. Jan är en lysande talare och han blandade allvar och tyngd med humor, som när telefonen plötsligt ringde och vi fick ta del sv ett ”samtal” med Fridolin om skolpolitiken. Talet hittar du här:

Jan Björklunds öppningstal från Riksmötet 2016

Jag höll seminarium tillsammans med Daniel Forslund och Ulrika Hektor om digitalisering i vården. Bland annat ska patienter kunna träffa läkare även genom digitala vägar. Därför kopplade vi upp oss för ett samtal med läkaren Johan Flodin på Kry för ett samtal om hur sådana läkarbesök kan se ut. Så småningom ska jag ge er en film från seminariet.

image

Nu har tåget rullat in på Stockholms central och det är dags för mig att avsluta. Nu behövs lite vila och återhämtning innan en ny, spännande arbetsvecka kan börja.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823