mars 03, 2024

Idag har LO presenterat sitt förslag för att stoppa vinster i välfärden. Förslaget, om det genomförs, är ett direkt hot mot alla hundratusentals stockholmars rätt att välja vård. Något som de vant sig vid och uppskattar.

Uppdatering: Birgitta Rydberg och jag skriver på DN-debatt om den hotade valfriheten. Läs här!

Brister i kvalitet, oavsett om det är landstinget eller privata aktörer som driver driver verksamheten, ska motarbetas med kraft. Så sker också idag i sjukvården. De som inte håller kvalitetskraven kan bli av med sina avtal och uppföljningar, revisioner och kontroller sker regelbundet. De flesta patienter tycks också vara i huvudsak vara nöjda med vården. LO väljer att se välskötta, affärsmässiga verksamheter med lönsamhet som ett problem, istället för att fokusera på att bekämpa kvalitetsbrister. Det är en absurd hållning.

I Stockholms läns landsting har vi satsat stort på vården med Folkpartiet i alliansstyret. De kommande åren står vi inför den största och mest omvälvande reformperioden i sjukvårdens historia när det gäller investeringar. Arbetssätten förädlas och den medicintekniska utvecklingen går snabbt. Kvalitetskraven förstärks, liksom uppföljning och ersättningsmodeller. Allt detta syftar till att erbjuda stockholmarna den bästa och modernast tänkbara vården. Så lyfter vi vården till ännu högre nivåer – inte genom att lägga kraften på att genom mer regelkrångel och vinsthinder försöka stoppa framgångsrika entreprenörer.

Läs mer: SR, DN, Sydsvenskan, SvD, Länstidningen Södertälje, N-K, SMP

Flera som bloggar: Birgitta Rydberg, Hans ÅbergVälfärdsforum, Juridikbloggen

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823