juli 07, 2024
Presidentval i USA

Love trump hate i Philadelphia

Stjärnorna sluter upp bakom Hillary Clinton. Igår var det Beyoncé och Jey Z gjorde ett framträdande med Clinton igår i Cleveland.

”I want my daughter to grow up seeing a women lead our country and knowing that her possibilities are limitless. And that’s why I am with her.” Beyoncé

Ikväll var det Katy Perry som klev upp på scenen för att hylla Hillary Clinton i Philadelphia. Men först stod hon där själv, hon som på tisdag kan väljas till president i USA. Hon hyllade alla som arbetet hårt för hennes väg till vita huset. Och hon lyfte fram volontärerna som under de närmaste två dygnen har en viktig uppgift i att mobilisera väljarna att verkligen gå och rösta.

Det var förstås en upplevelse att få se och höra henne från scenen i the Mann, Philadelphia. Strax före Clinton stod en annan inspirerande politisk ledare på samma scen; Madeleine Albright, som var utrikesminister under Bill Clintons presidentskap. Hon har alltid fascinerat mig. Ikväll talade hon om Hillary Clinton som den mest väl förberedda presidenten USA någonsin kan få. Hon talade om Clintons långa erfarenhet och vad hon åstadkommit i sitt liv av samhällsengagemang.  Hon påminde om Clintons tal under kvinnokonferensen i Kina på 90-talet där hon sa att kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter och mänskliga rättigheter är kvinnors rättigheter. Och hon beskrev hennes insatser som utrikesminister då hon återupprättade USAs rykte i världen.

img_3028Katy Perry har sjungit och kampanjat för Hillary Clinton under en lång tid. Clinton sa att hon gärna ville samarbeta med Perry för hennes budskaps skull – ”You held me down, but I got up”, som Perry sjunger i Roar. Det är viktigt att resa sig igen!

img_3052

Stämningen i Philadelphia var entusiastisk och förväntansfull. Men där fanns också oro. Jag talade med man i publiken som sa att han tror Clinton vinner, men det kan leda till mycket våldsamheter på en del platser i landet som hetsats av Trump till enorm ilska. Det verkar som många politiskt intresserade ser valet på tisdag som avgörande inte bara för utvecklingen av politiska sakfrågor utan också som ett vägval om vilka värderingar som ska prägla USA. Love trumps hate!

img_3009

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821