april 04, 2024
Blandat

Lugnet före stormen

Vaknade av fågelkvitter på landet. Idag ska jag vara ledig och pyssla om min familj och min stora trädgård. Det känns som lugnet före stormen. Tempot i valrörelsen vrids upp och gårdagens valutbildning och invigning av vår valcentrum blev en riktig spark i baken på alla oss kandidater och valarbetare. Det är en fantastiskt rolig tid under valrörelsen. Så många möten med människor och så många samtal om viktiga frågor, men ofta under lättsamma och trevliga former. En och annan debatt blir det också politiker emellan. Och så allt valmaterial som snart kommer att spridas på gator och torg. Det känns lite underligt att se sitt eget ansikte i tryck i valmaterialet.

Jag tycker jag har lärt mig så mycket under denna mandatperiod om landstinget, om media och inte minst om hur man kan hitta en form för det vardagliga politiska arbetet där vi både tydliggör partiernas skilda uppfattningar men ändå kan samarbeta gott och möta varandra med respekt. Nu hoppas jag innerligt att vi som söker väljarnas förtroende kan gå ut i en valrörelse där sakfrågor och kandidaterneras ambitioner och förmågor står i centrum men där smutskastning inte ges något utrymme.

ovanligt vackra randiga dagliljorNu lämnar jag politiken för idag och går ut i min trädgård. Just nu blommar randiga dagliljor, krolliljor, mörkt lila klematis, vidjehortensia, ett par olika astilbe, ljusgula stockrosor och en del annat som jag inte vet namnet på.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821