maj 05, 2024

Idag har jag träffat Celiakiförbundet för att över en måltid tala om just matens betydelse. förbundet arbetar med frågor kring framförallt glutenintollerantas situation. Jag passade på att berätta lite om mitt arbete med att utveckla mat och måltider i Stockholms sjukvård.

Med på mötet var bland annat förbundets ordförande Elisabeth Hammar som berättade om förbundets prioriterade frågor, som naturligtvis handlar om att sätta sina medlemmars behov i strålkastarljuset. Hon visade bland annat hur mycket dyrare livsmedel för glutenintoleranta är jämfört med ”vanlig” mat. I bakgrunden skymtar Olov Lindqvist (FP), landstingspolitiker.

image

Sophie Brömster som är ordförande för ungdomsförbundet i den region som bland annat omfattar Stockholms var också med på mötet och kunde berätta om situationen för unga personer med celiaki som förstås behöver speciallösningar för sin skolmat. image

Ann-Katrin Åslund, som är min partikamrat och aktivt i Stockholms stad, bland annat på Skolroteln och i socialtjänstnämnden deltog också. Sammantaget blev det en intressant diskussion. image

Dessutom fick vi en riktigt god måltid som passar bra för alla, men inte minst för glutenallergiker. Det är Jürgen Grossman, som driver Restaurang GQ som komponerat rätterna. De finns presenterade i en liten kokbok Mat som alla mår bra av som Celiakiförbundet gett ut.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821