juli 07, 2024

På fredag ska jag exempelvis besöka Kistamässan och Mat för livet, en mässa för alla som är intoleranta mot gluten, laktos, mjölk och soja. Jag ska tala om hur vi utvecklar mat och måltider i vården i Stockholms län. Det är förstås en fråga som starkt berör målgruppen för den här mässan. Man måste förstås känna sig trygg i vetskapen oom att man som intollerant för vissa livsmedel ändå kan få bra och trivsamma måltider i sjukvården.

Som många vet har jag drivit igenom ett förändringsarbete i sjukvården kring mat och måltider. Landstingsfullmäktig har beslutat att alla sjukhus ska pröva möjligheten att inrätta egna tillagningskök i samband med att de byggs om. Ett nätverk kring mat och måltider i vården har bidats mellan sjukhusen och SLSO. Sjukhusen och SLSO (som bland annat bedriver psykiatrisk och geriatrisk vård) har i uppdrag att jobba för bättre mat och måltider. Mer om detta berättar jag på fredag.

Kistamässan, fredag kl. 13.00 talar jag om mat och måltider i vården. Bland annat tänker jag säga vad jag tycker om att mat serveras i dessa trista lådor:

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821