juli 07, 2024

Idag fick jag Stockholms läns rapport om medarbetarna i organisationen – Medarbetarfokus 2011 med hälsobokslut – mitt postfack. Det är intressant läsning för den som vill veta mer om landstingsorganisationen ur ett personalperspektiv. Det finns bland annat en hel del intressanta siffror, för oss som gillar statistik.

Landstinget hade den 31 december 2011 42995 medarbetare. De allra flesta – 41 049 personer jobbar i vården. Övriga finns inte bland annat trafik och fastighetsverksamhet.

24,5 procent är utrikesfödda, vilket är en ökning med 0,7 procentenheter. Medellönen för alla anställda ligger på 31 627 kronor och medianlönen på 27 500 kronor.

Den gemomsnittliga medarbetaren är en kvinnor (närmare 80%) på 46 år som mest troligt är sjuksköterska (för det är den största yrkesgruppen – 12 639 sjuksköterskor i oganisationen).  Vår genomisnittsmedarbetare har förmodligen en kvinnlig chef, eftersom 73 procent av cheferna är kvinnor.

Mycket mer intressant information finns att hämta i skriften. Själv har jag skriviet ett av förorden och jag tar upp den stora förändringsambition som finns och som kommer att leda till en kraftfull utveckling av hälso- och sjukvården i länet och som starkt kommer att påverka medarbetarna i organisationen.

Landstingets personaldirektör Maria Englund skriver också en inledande text om kompetensförsörjningen som en av landstingets viktigaste frågor.

Jag hoppas få tag på skriften elektroniskt så jag kan lägga ut här på bloggen, tills dess kan du klicka på bilden nedan för att läsa våra inledande texter.

Jag och landstingets personaldirektör Maria Englund får vara med på bild. Och förstås skriver vi om landstingets utveckling med koppling till medarbetarfrågor och kompetensförsörjning.
Jag och landstingets personaldirektör Maria Englund
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821