april 04, 2024
Kultur

Mer från Ryssland

Idag är det val i Ryssland. De senaste veckorna har jag läst och försökt följa med i debatten. Utgången tycks vara given.

Ryssland är så mycket mer än det som hanmnar i nyhetsmedias fokus så här i valtider. Förra veckans besök i S:t Petersburg gav mig inblick i det fantastiska kulturlivet. Jag blev naturligtvis hänförd av Eremitaget, detta fantastiska konstmuseum är ett av världens främsta och förväntningarna var förstås höga, och överträffades! Tsarens Vinterpalats, där museet finns, ligger vackert vid floden Neva.

Fantastiska antikviteter, konstverk av Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrant (största samlingen i hela världen), är bara något av det jag fick se. För den som har mera tid kan man också titta på franska impressionister och mycket, mycket annat. Det finns flera miljoner ting i samlingarna.

Mitt första besök på Eremitaget kommer definitivt inte att bli mitt sista. Här bjuder jag på några bilder:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821