april 04, 2024

Landstingets kulturnämnd fördelade igår drygt 1,5 miljoner i stöd till olika kulturaktörer, för tillfällig eller kontinuerlig verksamhet. Bland projekten som föreslås få stöd märks bl.a. kunskapsinriktad cirkusföreställning och en Strindbergsuppsättning för barn, Jazzfestivalen, samt antirasistiska filmdagar.

Det är som vanligt glädjande att kunna stödja intressanta, roliga och utmanande kulturaktiviteter med höga konstnärlig ambitioner. De 23 aktörer som får mellan 20.000 och 200.000 kronor av landstinget i denna omgång visar på bredden i Stockholmsregionens kulturliv.

En cirkusföreställning som tar upp kunskapsfrågor sätts upp av Vifira. FilmCentrum Stockholm får stöd till sina Antirasistiska filmdagar där skolelever får se och diskutera film som annars nog inte hade visats i Sverige. De Dövas förening arrangerar sin årliga Dövfilmfestival som vi stödjer. Jazzfestivalen på Skansen kommer att innehålla musik från hela världen. Och på Strindbergs Intima teater blir en sagonovell dramatiserad så att barn i förskole- och lågstadieålder får ta del av den store svenske författarens verk. Det är ett axplock av alla idéer där landstinget bidrar till förverkligande.

Fler som bloggar: Folkpartiet i Huddinge

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823