januari 01, 2022
Kultur Sjukvård & hälsa

Mer om konsten på Nya Karolinska

Intresset för landstingets stora satsning på konst i samband med Nya Karolinska är stort. Det märks fö rmånga hör av sig om detta. En och annan ser ingen poäng med konst i sjukhusmiljöer (och kanske inte i övrigt heller?), andra har idéer om vilken kost som skulle kunna passa eller är själva konstnärer och vill medverka i NKS.

För mig är det viktigt att skapa en bra vårdmiljö och där kan konsten spela en stor roll. Det handlar, som jag ser det, om att skapa en mer mänsklig miljö än den kliniska sjukhusmiljön. Jag är övertygad om att vår hälsa och hur vi upplever vår situation påverkas avsevärt av den miljö vi vistas i.

För den som vill följa utvecklingen inom området konst i vården hittar mer information här. Du som är konstnär kan anmäla dig till Konstnärsbasen. Konstnärsbasen är Stockholms läns landstings digitala konstnärsarkiv där alla professionellt verksamma konstnärer ges möjlighet att presentera sin konst och sitt konstnärskap genom att skapa en egen profilsida med bilder och show reel/filmer, kontaktuppgifter och cv.

Du som är konstnär anmäl dig till konstnärsbasen

 

Dagens samhälle skrev för övrigt en artikel om konsten på NKS. tyvärr hittar jag den inte på nätet. Klicka på bilden så kan du läsa här:
Dagens samhälle
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1763