april 04, 2024
Sjukvård & hälsa

Minst 75% 65+ är vaccinerade!

Det blir mycket vaccination i mina inlägg, och det beror på att den folkhälsoinsats som vaccinationen innebär är helt avgörande för att vi ska kunna trycka ned pandemin och få vår frihet tillbaka. Och därmed är det den största frågan som upptar min tid just nu.

Dagens positiva besked är att vi nu nått fram till att minst 3 av 4 personer som är 65 år eller äldre är fullvaccinerade med två doser mot covid-19 i samtliga kommuner i Stockholms län och stadsdelar i Stockholms stad.

Rinkeby-Kista är den stadsdel vi har haft svårast att nå vaccinationstäckning med två doser över 75 procent i gruppen som är 65 år eller äldre. Men nu är vi där!

I alla kommuner och stadsdelar är nu 80 procent av alla som är 65 år och äldre vaccinerade med sin första dos vaccin. Vprt mål är nu att minst lika många ska ha fått två doser vaccin.

Det är i Rinkeby-Kista och Skärholmen som vi behöver öka vaccinationsgraden, övriga områden är redan över 80 procent. I länet som helhet har 88,8 procent fått din första dos, 84,5 även sin andra.

Vi fortsätter med vaccinationerna vaccinationsbussen, på en mängd språk och stor närvaro lokalt. Detta har gett bra effekt så arbetet fortsätter.

Det är inte bara äldre som behöver vaccin. Just nu är det främst yngre som smittas och dom därmed gör smittan vidare. Alla som är födda 2005 och tidigare kan nu boka tid för vaccination. Gör det!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823