maj 05, 2024
Vy över Visby.

Nästa vecka startar årets politikerfestival i Almedalen. Tusentals programpunkter om allt, blandas med intressanta möten planerade och spontana. Det ska som vanligt bli både roligt och ganska krävande. Jag har tackat ja till medverkan i några programpunkter.

Först är jag med på Vårdanalys seminarium Ole dole doff i vårdvalet. Ämnet är allmänhetens möjlighet att välja i vårdvalet. Myndigheten för vårdanalys har frågat mer än 3000 personer om vilken information de önskar för att välja och var de vill ta del av den. Jag ska vara med i en panel och diskutera hur möjligheterna att välja med relevant information kan förbättras. Det är förstås en angelägen fråga för alla oss som gillar mångfald och valfrihet och som vill att var och en ska kunna använda sin egen makt med full kraft. Kom gärna till Best Western Strand Hotel på Strandgatan 34 den 2 juli kl 09:00-10:15.

På onsdagen den 3 juli är jag med på Vårdförbundets seminarium Offerkoftan är kastad – Ett seminarium om normer, värderingar och jämställda löner i vården. – Ett seminarium om normer, värderingar och jämställda löner i vården. Vårdförbundet menar att en gammal norm där sjuksköterskor förväntas vara självuppoffrande lever kvar. Det är förstås något som bör bekämpas med kraft. Det är dags att bryta normer i vården. Bland annat lanserar Vårdförbundet sin antologi ”Genusyrsel och normuppror” Presentation står Sineva Ribeiro (ordf. i vårdförbundet) Åsa Moberg (författaren som skrev Hon var ingen Florence Nightingale) Och sjuksköterskan och debattören och Henrik Eriksson som är sjuksköterska, professor och maskulinitetsforskare för. Jag medverkar sedan i en politikerdebatt med Politikerdebatt med Ylva Johansson, S, Helene Öberg, MP. Det kan bli intressant! Kom gärna till TCO-parken onsdag 3 juli 13.30-14.45. Afternoon tea utlovas!

Utöver detta blir det en del möten och så ska jag förstås försöka vara med i publiken på några intressanta punkter. Inte minst Jan Björklunds tal på fredagkvällen, förstås.

Det kan bli lite mycket i Almedalen. Då är det skönt att leta upp en rauk att slå sig ner på för lite nya perspekti
Det kan bli lite mycket i Almedalen. Då är det skönt att leta upp en rauk att slå sig ner på för lite nya perspektiv.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821