maj 05, 2024

Som en del av er vet är jag en rätt flitig (nördig?) museibesökare. Överhuvudtaget tycker jag att konst och kultur är viktigt i mitt eget liv, men också för vårt samhälle.

Konstnärer som speglar skeenden och kommenterar samtiden och kanske ibland provocerar men alltid berör , konst- och kulturhistoria som knyter ihop vår tid med historien uttryck som griper tag och får oss att se på saker ur nya perspektiv och ger oss nya svar eller kanske väcker nya frågor. Allt detta, för att inte tala om det kreativa klimatet som ett starkt kulturutbud erbjuder, är väldigt betydelsefullt. Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om.

Jag vill helt enkelt dela med mig av ett riktigt fint tips på utställning som alla vi som är intresserade av mode och stil kan kasta oss in i med stor behållning. Modet på museum, alltså. Och samtidigt är det en liten lektion Stockholms kvinnliga företagarhistoria.

Thielska galleriet visar just nu August Lundin, Sveriges första modehus. Hon tog en liten bit av Paris till Stockholm skapade fantastiska kreationen enligt tidens krav runt förra sekelskiftet. Vilket hantverk!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821