juli 07, 2024
Stockholms läns landsting

Möten, möten och fotografering

Klockan åtta började första mötet för dagen. Tyvärr hann jag inte fram till kontoret i tid, men dessbättre var det telefonmöte så det gick att hantera under promenaden från centralen till Hantverkargatan. Det var FPs länsförbunds arbetsutskott som hade möte.

Lite senare på förmiddagen var det dags för Landstingsstyrelsen, följt av Landstingsstyrelsens arbetsutskott, att sammanträda. På Arbetsutskottet fick vi en intressant dragning om läget med verksamhetsplaneringen för vårt nya universitetssjukhus i Solna. Och vi fick en aktuell genomgång av vårt arbete med Framtidsplanen för hälso- och sjukvården. Det är verkligen hisnade stora saker på gång. Många viktiga beslut fattades av landstingsfullmäktige i förra veckan, och nu gäller det att jobba vidare för att konkretisera och förverkliga planerna.  

Här berättar Henrik Gaunitz som är chef för programkontoret för Framtidens hälso- och sjukvård om hur arbetet fortskrider.

Landstingsstyrelsen svarade bland annat på en remiss om patientrörlighet i EU. Det är förstås väldigt viktigt för oss som gillar valfrihet och rörlighet i Europa att vi har ett fungerande regelverk som stödjer just detta. Vi yttrade oss också över förslag om en ny psykoterapeututbildning där vi stödjer förslaget om om att psykoterapeututbildningen ska följa strukturen för högskolans examina.

Ingen dag är ju som bekant den andra lik. Eftermiddagen spenderades framför kameran. Det är ju hög tid att bland annat den här bloggen får ett snyggare sidhuvud. Dessutom är alla bilder av mig som används av press och av Folkpartiet i interna och externa sammanhang ett par år gamla.

Här väntar jag på den riktiga fotofrafen ska ta riktigt fina bilder. Till dess får vi hålla tillgodo med vad motbilen kan åstadkomma.
Här väntar jag på att den riktiga fotografen ska ta riktigt fina bilder. Till dess får vi hålla tillgodo med vad mobilen kan åstadkomma.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821