september 09, 2023
Sjukvård & hälsa

MP:s pekpinnar om skolmaten

MP föreslår att skolorna måste ha en köttfri dag i veckan. Finns det ingen tillit i det partiet till att skolorna själva kan ta ansvar för att servera bra mat vid trivsamma måltider för sina elever?

Jag förstår mig inte på Miljöpartiet och deras dragning till symbolpolitik och pekpinnar riktade ända ner i tallrikarna. De har tidigare föreslagit politiska beslut om köttförbud en dag i veckan även i vården. Jag säger tvärt nej. I vården vill jag ha valfrihet vid måltiderna och den som exempelvis vill äta vegetariskt ska kunna göra det varje dag i veckan. Andra kan välja annat alternativ.

Men varför nöjer sig Miljöpartisterna med skolbarn och sjukhuspatienter sin uppfostringsiver? Om de menar att det är betydelsefullt att vi håller oss till en köttfri lära en dag i veckan vore väl lagstiftning en smal sak för den som är flink med pekpinnarna? Det faktum att de nu riktar sig mot de aktuella målgrupperna kan väl inte ha något samband med att är barn utan rösträtt och de svårast sjuka människorna som inte orkar bråka?

Låt skolorna själva forma måltiderna, gärna tillsammans med eleverna!

Läs mer här: Expressen, DN

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823