juli 07, 2024

Idag har jag haft ett späckat och roligt program. Först hade vi möte med landstingsrådsberedningen. Sen en liten stund vid datorn innan jag tog t-banan till Kista och mässan Seniorliv i världsklass. Där deltog jag i ett seminarium på temat Musik som medicin. Åh, så roligt det blev! Martin Q Larsson från Föreningen svenska tonsättare tog initiativet till detta möte mellan kultur, vetenskap och politik. Genetikern Gunnar Bjursell, berättade om kunskapsläget kring kultur och hälsa och jag och Martin beskrev ur våra olika perspektiv varför vi båda menar att kultur är och bör vara en viktig del av vården. Dessutom ingick en musikworkshop i vårt program. Musikern Johan E Andersson höll ihop den och hela publiken involverades. Urkul.

Därefter drog jag in till stan och Folkoperan där det var premiärdags för Julius Caesar. En fantastisk föreställning, eller ska man kalla det allkonstverk. Många parallella spår löpte genom de två akterna.

Landstingets kulturnämnd ger ekonomiskt stöd till verksamheten och det var bra att få komma iväg och se en föreställning. Tyvärr kan jag inte gå riktigt då ofta som jag borde på olika kulturevenemang som landstinget bidrar till.

Här är några bilder från min dag

20120208-223410.jpg

20120208-223437.jpg

20120208-223459.jpg

20120208-225357.jpg

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821