april 04, 2024
Kultur

Mycket sevärt i Stockholm nu

Idag drog jag iväg till Moderna Museet tillsammans med lilla M och min svärmor Inga-Greta för att se utställningen Turner, Monet, Twombly. Mycket sevärt! Genom att visa verk av tre olika konstnärer från tre olika tider sida vid sida trädde särdragen fram tydligt.

I början av året såg jag den stora Monet-utställningen på Grand Palais i Paris där konstnären stora produktion visades på ett mycket genomarbetet sätt. Under sommaren har jag läst om Linnea i målaren trädgård för barnen och vi har tittat på bilder av Monets näckrosor. Vi har därför blivit rätt pålästa på Monet och då blir det ju extra roligt att åter få se verk av honom, men den här gången i ett annat sammanhang. Till och med fyraåringen visade ett överraskande stort engagemang och ville gärna diskutera skillnaderna mellan Turner och Monet.

Det gäller att ligga i om man ska hinna se allt intressant som just nu visas på huvudstadens museet. Nationalmuseum visar ryskt, närmare bestämt konstnärsgruppen Peredvizjniki. Ryktet säger att det är mycket sevärt.

I bergrummet under Skeppsholmens kyrka väntar Inkaguldet på att upptäckas av mig. På Waldemarsudde är det Carl Fredrik Hill. Dessutom har jag lovat barnen besök på Medeltidsmuseet och så ska vi förstås till Palatset också.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821