februari 02, 2024
Liberalerna

Nominerad till partistyrelsen!

Det pågår just nu förberedelser inför Folkpartiets landsmöte i höst. En punkt på dagordningen är val av partiledare och partistyrelse. Från Folkpartiets länsförbund i Stockholm nominerar vi Jan Björklund för omval som vår partiledare. Och jag själv nominerades som ledamot i partistyrelsen. Jag är glad för det!

Jan Björklund är en bra partiledare. Jag ser fram mot att Folkpartiet under hans ledarskap fortsätter och trappar upp vårt nödvändiga förnyelsearbete som han initierat. Från Stockholms län vill vi inte minst att man fortsätter att utveckla politiken på det sociala området.

Vi har haft många diskussion runt om i kommunföreningar och i länsförbundet och det känns bra att frågan ”knådats” en del efter det tråkiga valresultatet. Det finns en stor insikt om att vi behöver förändra och utveckla såväl politiken som partiorganisationen.

Efter det beslutet fick jag lämna över ordförandeklubban till vice ordförande eftersom det då var dags för nomineringar av övriga ledamöter i partistyrelsen och jag kandiderar. Jag är glad att förbundsstyrelsen nominerade mig tillsammans med flera andra bra ledamöter för omval – Erik Ullenhag (vice partiledare), Lotta Edholm, Frida Johansson-Metso och Birgitta Ohlsson. Maria Arnholm är som partisekreterare självskriven i partistyrelsen. Carl B Hamilton väljer att lämna styrelsen i samband med landsmötet.

Extra roligt är att styrelsen också nominerade två nya ledamöter till styrelsen från Stockholm: Jasenko Selimovic som är namnkunnig både i politiken och kulturlivet, som statssekreterare och teaterchef, en stor tillgång för Folkpartiets politiska och ideologiska utveckling, och dessutom vår blivande nya Europaparlamentariker. Och Nina Lundström som är tidigare riksdagsledamot och något av en expert på bostadspolitik. Dessutom hängiven cyklist med blick för hur städer behöver utvecklas för att fungera hållbart och modern.

Nu ligger allt i valberedningens händer och sedan är det upp till landsmötet att besluta.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823