maj 05, 2024
Kollektivtrafik

Ny entré till tunnelbanan i City

Nyligen öppnades T-centralens nya ingång till tunnelbana vid Vasagatan/Klarabergsgatan. Arbetet har pågått under några år. Det har väl ärligt talat varit rätt stökigt för oss resenärer och flanörer i området. Men det var det värt. Den nya ingången är riktigt snygg, modern och känns urban.

Jag hoppas alla ska vara nöjda med både utseendet och funktionen. Särskilt hoppas jag innerligt att människor som exempelvis har svårt att röra sig, kanske sitter i rullstol eller rullar barnvagn ska tycka att det är tillgängligt. Det är för dem som vi måste lägga extra omsorg på att skapa väl fungerande offentliga miljöer. Det blir intressant att höra hur de upplever stationen.

Personligen tycker jag att de offentliga miljöerna är oerhört betydelsefulla för hur staden upplevs. Hur välkomnande och inkluderade den känns. Därför är arkitektur och konstnärlig gestaltning inget man ska slarva med. Jag har följt arbetet med konsten vid de nya stationerna med intresse och jag tror det sammantaget kommer att bli riktigt fint. På trafikverkets hemsida finns information om konsten både vid Stockholm City och Citybanans andra nya station, den vid Odenplan.

Här kan du läsa mer om den nya stationen. Nästa år blir det ännu bättre för då blir detta även entré till pendeltågen och den nya stationen Stockholm City i samband med att Citybanan tas i bruk.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821