september 09, 2021
Sjukvård & hälsa

Ny integrationspolitik som stärker individer.och motverkar parallellsamhällen

 

Idag samlas Liberalerna på Lidingö för att anta en ny integrationspolitik. Själv är jag fortfarande tagen av mina upplevelser i USA. Jag tycker vi i Sverige på många sätt är möjligheternas land. Men vilken smäll vi nu fått, vi som arbetar för frihet och öppenhet. När rösträkningen i USA var klar blev vi häpla över resultatet. För en tid sedan chockades vi över Brexit. Det går inte att blunda för att det finns en stark rörelse i många länder, även här i Sverige, av människor som inte blir sedda och hörda. De är det nya glömda Sverige. De vill ha svar på sina frågor om framtiden. Och det är frågor giltiga för oss alla.

Svaren finns i byggandet ett samhälle där människor kan få jobb och bostad, där skolor ger allsidig utbildning och inte vilar på religiös grund, vilket blivit en stor och växande utmaning i några utanförskapsområden. Och framförallt där människor ser möjligheter i sin egen och sina barns framtid.

Vi vet att invandring, öppenhet och fungerande integration ger nya möjligheter. Det är därför nödvändigt att forma en modern, liberal integrationspolitik.

Hälsa är en viktig integrationsfråga. Och en frihetsfråga. Hälsan i Sverige är bland de bästa i världen, men det är stora skillnader. Vilka drabbas av det? Det är naturlugtvis det nya glömda Sverige. Människor som bor i våra fattiga utanförskapsområden har det tufft. Det påverkar deras hälsa. De har dessutom svårare att söka och få vård. Att göra vården tillgängligare för dem en viktig integrationsfråga. Det vill jag lyfta fram särskilt ur vårt nya program.

Här kan du läsa tidigare inlägg om integrationsprogram

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1730