september 09, 2021
Anna Starbrink inviger mottagning för smärt- och stressbehandling
Sjukvård & hälsa

Ny mottagning för smärta och stress invigd

I torsdags slogs portarna till den nya mottagningen där patienter med smärta och/eller utmattningssyndrom kan få hjälp. Den nya mottagningen drivs av PBM och ligger vid Globen. Jag fick klippa bandet!

Den smärt- och stressrelaterade ohälsan är stor. Bra tillgång till hjälp blir avgörande för den som drabbas. Därför är det särskilt roligt att en ny mottagning för den som har allvarliga problem med smärta och/eller utmattning nu öppnar. Det behövs mottagningar av det här laget runt om i länet och sedan vårdvalet infördes har vi nu åtta olika mottagningar.

Det är bra att detta med stress och ohälsa uppmärksammas allt mer. Det tycks vara särskilt vanligt bland kvinnor i min egen ålder. Och det är självklart att denna ohälsa drabbar långt fler än patienten själv, inte minst barn. Att få bra tillgång till rehabiliteringsinsatser som kan bidra till att vända livssituationen på rätt köl igen blir avgörande för att man som människa ska fungera och kunna verka med sin egen kraft.

Läs mer om vårdvalet inom smärta och stress här på landstingets hemsida. Om du är nyfiken på om den aktuella mottagning kan du gärna läsa mer om PBM och vårdvalet.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1725