maj 05, 2024
Anna Starbrink
Sjukvård & hälsa

Ny på jobbet, men ändå inte…

Det är full fart sedan jag utnämndes till hälso- och sjukvårdslandstingsråd. Jag har ju varit landstingsråd med andra ansvarsområden tidigare så alldeles nytt är det inte. Men jag har fått ett nytt ansvarsområde och jag har dessutom blivit gruppledare för Folkpartiet och det ställer en hel del krav på att organisera och bygga upp en fungerande organisation kring våra ansvarsområden.

Min kollega Daniel Forslund har fått ansvaret för innovationer, e-hälsa med mera. Han håller just nu på att flytta in i sitt nya arbetsrum här samtidigt som han avvecklar sitt tidigare jobb. Själv ansvarar jag för hälso- och sjukvård och behåller dessutom föredragningsansvaret för kulturfrågorna.

Det är mycket nytt att sätta sig in i men jag har bästa tänkbara uppbackning i form av medarbetarna här hos Folkpartiet i landstinget. Och de hjälper mig att planera prioritera bland alla förfrågningar. Det är förstås många som är nyfikna på vad den nya mandatperioden kommer att innebära och kanske på vem jag är. Samtidigt pågår budgetdiskussionerna för fullt mellan partierna här i landstingshuset och det har förstås högsta prioritet eftersom den kommer att styra nästa års verksamhet i hög grad.

Idag har jag och min FP-kollega i landstinget professor Jan Liliemark en gemensam artikel i Läkartidningen om några av utmaningarna som vi står inför.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821