september 09, 2023
Sjukvård & hälsa

Ny vaccinationsmottagning öppnad

Idag öppnade ytterligare en vaccincentral i Stockholm, denna gång i Hammarby Sjöstad. Jag var idag på besök på centralen som har kapacitet att utföra upp till 800 covid-vaccineringar om dagen. Vaccinmottagningen är viktig för att se till att alla har goda möjligheter att ta sin tredje dos när det är dags, men också för att många unga, de under 15 år. ska kunna få sina första och andra doser. Fler kommer få ett bättre skydd mot allvarlig sjukdom med covid och förhoppningsvis minskar risken för storskalig smittspridning i samhället i stort liksom i grundskolan framöver.

I Hammarby sjöstad är det bokade tider som gäller, det blev snabbt fullbokat de första dagarna.

Hammarby sjöstads vaccincentral, som drivs av Doktor24 på regionens uppdrag, är den senaste i raden av insatser för att administrera de nya doser som ska ut i samhället och in i folks armar. Det är genom vaccinering som vi tar kål på viruset och förhoppningsvis kan undvika fler restriktioner framöver. Jag var själv och tog min tredje dos för ett par dagar sen på drop-in-mottagningen vid Cityterminalen i Stockholm, som öppnade för en vecka sedan.

För dig som vill boka din vaccination finns det ett 20-tal andra mottagningar, däribland den nya i Hammarby sjöstad. Tid bokar du genom appen Alltid Öppet.

Här kan du läsa mer om vaccincentralerna vid Cityterminalen och Hammarby Sjöstad (lokaltidningen Mitt i): Ny vaccinationsmottagning öppnar i Cityterminalen (mitti.se)

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823