juli 07, 2024
Sjukvård & hälsa

Nya förlossningsplatser i Huddinge

Jag tror att alla som fött barn har starka minnen från förlossningen och den första tiden med den nya lilla familjemedlemmen. Det har i alla fall jag. Det är en rätt omtumlande händelse i livet. Att skapa bästa förutsättningar för att det blir en positiv upplevelse för den födande och självklart en trygg start på livet för det lilla barnet är en viktig uppgift för sjukvården och för oss som är engagerade i sjukvårdspolitiken. Därför gör vi nu flera viktiga åtgärder för att säkra en god förlossningsvård för framtiden.

På Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge görs just nu en viktig satsning för fler förlossningsplatser i moderna vårdmiljöer. Nästa år flyttar förlossningskliniken in en en helt nybyggd avdelning. Det innebär både en bättre vårdmiljö och att fler barn kan födas på sjukhuset.

Planen är att öka antalet förlossningsrum från 11 till 23 i Huddinge. Totalt ökar kapaciteten från 5 200 till 7 500 förlossningar per år. Detta är ett led i den stora satsningen på länets hälso- och sjukvård som syftar till att ge invånarna i det sankt växande länet det bästa vårdutbudet med både hög kvalitet, trygghet och tillgänglighet.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821