april 04, 2024
Sjukvård & hälsa

Nya operationssalar i Huddinge

Idag sparkade vi igång arbetet i hälso- och sjukvårdsnämnden (Jag vägrar dock kalla säsongen för h***!). På dagordningen hade vi ett enda – men mycket viktigt – ärende. Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge ska få en ny operationsbyggnad, vilket nämnden tillstyrkte.

Karolinska Huddinge byggdes under 60-70-talet som ett för tiden modernt och rationellt sjukhus. Lokaler för operation och radiologi är från sjukhusets start och det är klart att tiden sprungit ifrån dem. De tekniska försörjningssystemen behöver uppgraderas då de nått sin tekniska livslängd. Dessutom behövs nya lokaler som kan möta framtidens krav på hygien, arbetsmiljö, utrustning med mera.

Istället för att lappa och laga i befintliga lokaler för operation och radiologi, vilket skulle medföra stora störningar i vårdverksamheten och minska kapaciteten kraftigt, så blir det nu en kombinerad ny- och ombyggnation. Förlossningsverksamhetens lokaler på sjukhuset kommer också att utvecklas. Där sker ombyggnad i befintlig huskropp med en del omförflyttningar så att den hamnar i direkt anslutning till den nya byggnaden. Det skapar en bra och trygg miljö. Totalt investeras närmare två miljarder kronor i om- och nybyggnationen på sjukhuset.

På mötet kunde vi också välkomna vår nya hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin till Stockholms läns landsting. Det ska bli roligt arbeta med henne och kollegorna i nämnden från alla partier för att utveckla hälso- och sjukvården i Stockholms län. Nu är vi igång och då kör vi!


Jag och Barbro på HSN-mötet (Tack Jessica Ericsson som jag lånat bilden av)
Jag blev intervjuad av SR om investeringen för några dagar sedan. Lyssna gärna
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823