augusti 08, 2022

Gott nytt år! Det känns alltid hoppfullt och fullt av möjligheter när ett nytt år startar. Jag tänker göra det bästa jag kan av år 2022, och jag har en lista på saker jag vill ta itu med.

1. I valet är mitt största och viktigaste mål att bidra till Liberalernas valrörelse så att vi klarar riksdagsspärren.

2022 blir ett riktigt ksmpanjår

2. Jag vill bli riksdagsledamot och driva på för socialliberala reformer. Särskilt äldrevården behöver utvecklas, och politik för folkhälsa. Det har inte minst pandemin klargjort. Det stora samhällsproblemet med människors ofrivilliga ensamhet behöver bekämpas, och där vill jag också bidra.

På väg mot riksdagen!

3. I regionen ska jag avsluta uppdraget som hälso- och sjukvårdsregionråd genom att ända in i kaklet driva på för Liberalernas reformagenda. Fler ska få en fast husläkare, insatser för hälsa ska sjösättas, förlossningsvården utvecklas Med mera. Och samtidigt måste vi fortsätta bekämpa pandemin.

Full fart i regionpolitiken

4. Privat kommer fokus vara på familjen. Jag hoppas att vi som familj ska kunna resa mer framöver. Korta och långa resor är då fantastiskt utvecklande och roligt, tycker jag.

Jag längtar efter att resa.

5. Slutligen har jag bestämt mig för att slutföra saker. Jag har skrivit ner en berättelse om hur spanska sjukan slog mot min mormors familj, och hur dåtidens farsot liknar vår tids pandemi. Det berättelsen ska jag färdigställa. Och jag ska läsa många böcker även detta år.

Mormor och syskon med sin mamma som dog i spanska sjukan.

Jag struntar i hopplösa nyårslöften och jobbar istället på långsiktigt med det som är viktigt för både kropp och själ.

Jag hoppas du också får ett bra nytt år!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1810