juli 07, 2024
Arbetsliv Liberalerna

Nystart på jobbet

Det är verkligen nystartskänsla på Liberalernas kansli i Region Stockholm. Alla är tillbaka från en välbehövlig semester och inte mindre än tre medarbetare har börja jobba tillsammans med oss.

Det är så roligt att få välkomna nya medarbetare till Landstingshuset. Mats Sahlin kommer att arbeta nära mig och den liberala regiongruppen med att utveckla vårt arbete, och förbereda för det intensiva valåret. Mats har lång erfarenhet av politiskt engagemang, kommunikation och även av sjukvårdspolitik. Han har också varit ledarskribent på flera tidningar.

Mats Sahlin

Erik Berg är LUFs förste vice ordförande och har studerat till lärare i Uppsala. Nu ska han axla rollen som politisk sekreterare för Liberalerna i Region Stockholm och främst ta sig an kulturpolitiken och klimat/miljö/hållbarhetsfrågorna.

Tobias Berg har länge varit engagerad i den liberala rörelsen, bland annat i studentförbundet men också som medarbetare i vår partiorganisation. Nu tar han klivet till tjänsten som sjukvårdspolitisk sekreterare och ska bland arbete med vårdens kunskapsstyrning, cancervård och äldrevård.

Tobias Berg, jag och Erik Berg. Två Berg, men de är inte släkt.

Det känns fantastiskt att vi lyckats rekrytera så kompetenta och engagerade personer som kommer att komplettera mina övriga medarbetare. Hösten ser ut att blir riktigt bra på jobbet!

Pandemin har för oss på min arbetsplats inte bara inneburit ett tryck och en arbetsbelastning som varig enorm, det har också varit en stor omställning i våra arbetssätt, och så är det förstås på många arbetsplatser.

Vi ska självklart fortsätta att följa alla råd och rekommendationer från myndigheterna. Men vi ska också göra en sorts omstart, med en del nya rutiner och mer genomtänkta former för distansarbete och digitala mötesformer. I mer än ett år har vi prövat oss fram och lärt oss mycket, inte minst om hur olika vi är och vika olika behov vi har för ett fungerade arbetsliv.

Personligen längtar jag efter att vi all ska kunna vara på jobbet, och att vi ska kunna träffa människor och göra många verksamhetsbesök igen. Att träffa människor i vården är nog det jag saknat allra mest under pandemin. Det är genom möten och samtal med många i vårdens professioner och bland patienter och organisationsföreträdare som jag får mycket näring till det politiska utvecklingsarbetet. Jag hoppas och tror att det ska bli ökade möjligheter till det nu när allt flera är vaccinerade.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821