juli 07, 2024

Nu har jobbet satt igång. Jag mjukstartade i förra veckan med att ta itu med en del surdegar och lite planering för hösten. Men jag gjorde också en trevlig privatresa med man och barn till Helsingfors. Jag var ju där på försommaren med kutlurnämnden och lärde  mig då mycket om både designarbetet och kulturpolitiken. Nu ville hela familjen dit så det blev en båttur över Östersjön. Väldigt bra resa att göra med barn som erbjöds så många roliga aktivteter på båten och en meny helt anpassad efter deras smaklökar.

Väl framme i Helsingsfors promenerade vi runt i staden och besökt Kiasma, den fina konsthallen. Där var det förstås också design på agendan. Kul utställning för både vuxna och barn. Om ni känner för en intressant kulturweekend så rekommenderar jag Helsingfors. Det är en roligt stad som känns modern.

 

Här tittar jag fram i ett av verken på Kiasma
Här tittar jag fram i ett av verken på Kiasma. Det är Hans-Christian Bergs Light Space – Linear Momentum, 2010. Utställningen heter Camouflage.

 

Imorgon ska vi återgå till vardagen igen med förskola och fritids och sammanträden på jobbet. Dock verkar det som varje pedagogisk verksamhet måste ägna sig åt planeringsdagar just när man som mest längtar efter rutiner och vanlig vardag. Därför ska vi pussla för att få ihop dagarna. Det ordnar sig.

Jag tänker i alla fall besöka Ung 08 på tisdag och kolla in landstingets aktiviteter där. Kom dit du också! Sen bjuder ju stan på kulturfestival också veckan lång. Det kan bli hur kul som helst i Stockholm.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821